Vakantie in Zuid-Afrika Zuid-Afrika is een republiek dat in het uiterste van het zuiden van Afrika ligt. Midden in Zuid-Afrika ligt de onafhankelijke staat Lesotho. In Zuid-Afrika wonen 51,19 miljoen mensen en het land is ongeveer dertig keer groter dan Nederland. Er zijn drie hoofdsteden in het land: Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht), Bloemfontein (rechterlijke macht).

Klimaat Zuid-Afrika

Het klimaat in Zuid-Afrika valt onder verschillende klimaattypes. Noord, West en Centraal Zuid-Afrika zijn een stuk warmer dan Oost en Zuid Zuid-Afrika. Houd hier goed rekening mee als je een rondreis door Zuid-Afrika wilt maken. De temperaturen tussen Noord en Zuid kunnen zo een paar graden schelen. De beste reistijd voor een vakantie naar Zuid-Afrika zijn de maanden mei t/m oktober. Het weer is dan het aangenaamst in het land. Houd er rekening mee dat Zuid-Afrika op zuidelijk halfrond ligt, niet zoals Nederland op het noordelijk halfrond. Hierdoor zijn de seizoenen tegenovergesteld als met ons. Als het in Nederland zomer is, is het in Zuid-Afrika winter en andersom.

Redenen voor vakantie in Zuid-Afrika

Veel mensen gaan op vakantie in Zuid-Afrika voor de prachtige natuur. Het land bestaat voor het grootste gedeelte uit bergen, maar daarnaast zijn er ook grote meren, watervallen en grote stukken wildernis. Zuid-Afrika heeft vele Nationale parken, natuurreservaten en wildparken die absoluut een bezoek waardig zijn. In deze gebieden komen veel wilde diersoorten voor, zoals leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en de neushoorns. De kustlijn van Zuid-Afrika bestaat uit witte zandstranden en in combinatie met het subtropische klimaat kan je hier ideaal genieten van de zon of één van de watersporten beoefenen.

Cultuur in Zuid-Afrika

De vier meest bekende bezienswaardigheden in Zuid-Afrika zijn de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, National park Kruger en Robbeneiland. Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika zijn deze dan ook zeker een bezoek waard. Om het echte Afrikaanse leven te proeven, mogen de typische Zuid-Afrikaanse gerechten zoals biltong, melktert, rooibosthee en de verschillende stoofpotjes ook zeker niet ontbreken tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika.

Sluit Menu