Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het land is ongeveer acht keer zo groot als Nederland en heeft 88,78 miljoen inwoners. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, dit is de op één na grootste stad. De grootste stad is Ho Chi Minhstad met zo’n 7,5 miljoen inwoners.

Vakantie in Vietnam

Klimaat in Vietnam

Door de lange vorm van het land en door de hoogte verschillen is er niet één specifiek klimaat in Vietnam. In het zuiden hebben ze te maken met een tropisch klimaat met een droge tijd van december tot april, in het regenseizoen zijn er vaak veel overstromingen. Meer omhoog is een berggebied waar de meeste regen in oktober en november valt. Verder naar het noorden is het koeler. In de herfst kan het zo zijn dat het daar vriest en in de zomermaanden zijn er veel regenbuien. Het noordelijke gedeelte van Vietnam heeft ook veel te maken met tyfoons.

Redenen voor vakantie in Vietnam

In Vietnam maak je kennis met een compleet andere cultuur, voor een cultuurvakantie is dit dus een goede plek. Daarnaast is de keuken van Vietnam ook echt een aanrader, in het centrale gedeelte van het land is het eten uitbundig, kleurrijk en goed gekruid. In het noorden van het land is het eten wat eenvoudiger, omdat ze daar armer zijn dan in het zuiden. Maak tijdens uw vakantie in Vietnam dus zeker eens kennis met het Vietnamese eten.

Eten en drinken

Wie van lekker eten houdt, kan zijn of haar hart ophalen in Vietnam. De uitstekende Vietnamese keuken is rijk en gevarieerd. Er zijn veel traditionele gerechten die het proberen meer dan waard zijn. De maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst of noedels met groente, vis of vlees. Dankzij de lange kustlijn zijn er vaak uitstekende visjes te koop. Ook is er een ruime keuze aan heerlijk tropisch fruit, zoals mango’s, lychees en ananas. Eten in Vietnam is niet duur. Voor een paar euro kunt u heerlijk en uitgebreid eten. Ook voor vegetariërs is er voldoende keus. In de meeste steden vindt u ook internationale restaurants met Europese gerechten. Hier liggen de prijzen (iets) hoger. De grote toeristenhotels serveren zowel de Europese, de Aziatische als de lokale keuken. Ook hier liggen de prijzen hoger. Een maaltijd kost u in deze gelegenheden gemiddeld €10, terwijl u in mening lokaal restaurant niet meer dan €5 kwijt bent. Let hier wel op de hygiënische omstandigheden.

Sluit Menu