Spanje, officieel Koninkrijk Spanje, is een land in Zuidwest-Europa. Het land ligt op het Iberische Schiereiland, waar ook Portugal op ligt. Spanje is ongeveer twaalf keer zo groot als Nederland en telt 46,2 miljoen inwoners. Naast het vaste land behoren ook de Balearen in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan tot Spanje. Tot slot heeft Spanje ook nog een aantal enclaves in Noord-Afrika.

Spaanse siësta

Spanje is een erg variërend land in klimaat, landschap, taal, cultuur en eetgewoontes. Een vakantie in Spanje biedt dus ook veel mogelijkheden. Belangrijk om rekening mee te houden tijdens een vakantie in Spanje is de siësta. Deze wordt iedere dag van twee tot vijf uur (afhankelijk van het gebied) gehouden. Tijdens de siësta zijn alle winkels gesloten en rust en eet iedereen.

Klimaat in Spanje

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar Spanje voor een welverdiende vakantie. Een belangrijke rede voor een vakantie in Spanje is het heerlijke klimaat in dit land. Het klimaat in Spanje kenmerkt zich door de vele zonuren in de zomer, maar toch ook de gure winters. In het noorden, rond de Pyreneeën, kan het in de winter erg koud zijn. Dit is dan ook een populaire bestemming voor wintersport. Een ander bekend wintersportgebied in Spanje, Sierra Nevada, kent ook een koude winter met veel neerslag in de vorm van sneeuw en ijzel. Toch denken de meeste mensen bij het klimaat in Spanje aan de hete zomers. En dat klopt ook. De Spaanse eilanden bieden een heerlijk mediterraans klimaat, waardoor een vakantie in Spanje in de zomermaanden erg populair is. Ook op het vasteland is het in de zomer goed toeven met temperaturen rond de 26°C.

Stierenvechten

Een erg bekende traditie in Spanje is natuurlijk het stierenvechten. Niet iedereen is een voorstander van stierenvechten. In 2010 is hierdoor ook voor het eerst een verbod gekomen op het stierenvechten in Catalonië (regio in Spanje). Naast het stierenvechten hebben de Spanjaarden ook vele feestdagen die zij uitbundig vieren. Een vakantie in Spanje is veelzijdig en zeker de moeite waard.

Populaire bestemmingen

Vakantieland Spanje heeft veel prachtige locaties voor een heerlijke vakantie. Het land leent zich voor verschillende vakantietypes. Wat te denken van een stedentrip naar Barcelona of Madrid? Cultuur snuiven in de voor toeristen nog iets onbekendere steden Sevilla en Valencia? Liever op zonvakantie, ook dat kan tijdens een vakantie in Spanje. Geniet van de stranden aan de Spaanse Costa’s, de Costa Brava of de Costa Blanco. Een andere populaire vakantiebestemming binnen Spanje is Andalusië. Dit zonnige gebied in Zuid-Spanje trekt ieder jaar veel toeristen. Spanje is ook een populair vakantieland vanwege de eilanden die bij het land horen. Het heerlijke klimaat, de helderblauwe zee en de prachtige stranden maken het hier tot een waar paradijsje. De Canarische Eilanden Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife zijn erg in trek bij toeristen. En dan maken de party-eilanden in de Middellandse Zee Ibiza en Mallorca ook nog onderdeel uit van dit prachtig diverse land. Zoals je leest, een vakantie in Spanje kan je op heel verschillende bestemmingen doorbrengen. Voor ieder wat wils!

Overwinteren in Spanje

Veel mensen overwegen te overwinteren in Spanje. Weg uit het koude Nederland, weg van de sneeuw, weg van de donkere dagen. Een jaar geen koude winter, maar overwinteren in Spanje. Zodat je daarna zo weer door kunt voor de zomer in Nederland. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overwinteren in Spanje. Het is mogelijk om op een camping een staplaats te huren voor de wintermaanden, maar er zijn ook veel vakantiehuizen beschikbaar in deze periode. Dus ook een lange vakantie in Spanje in de winter behoort tot de mogelijkheden!

Sluit Menu