Ga je een rondreis boeken, dan heb je de keuze uit twee soorten rondreizen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om met een grotere groep te gaan reizen. In dit geval reis je niet alleen met mensen die je kent, maar ook met andere stelletjes, gezinnen en/of vriendengroepen. Daarnaast heb je ook de keuze om een privéreis te boeken. In dit geval reis je niet met mensen die je niet kent, maar kies je jouw eigen reisgezelschap. Meer weten over het maken van een privéreis? Lees dan meer over deze rondreis op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, weet je precies wat een privéreis inhoudt en waarom jij deze reis zou moeten boeken.

Wat is een privéreis?

Een privéreis is een reis die je alleen met jouw eigen reisgezelschap maakt. Het verschil tussen een privéreis en een standaard rondreis, is dat er geen andere stelletjes, gezinnen en/of vriendengroepen mee gaan. Jij en je partner, jij en je gezin of jij en je vriendengroep krijgen eigen vervoer, maar ook een eigen gids om jullie rond te leiden op jullie vakantiebestemming. Natuurlijk delen jullie het vliegtuig en eventueel de accommodatie met andere reizigers, maar verder doen jullie vooral veel met jullie eigen groep.

De voordelen van een privéreis

Het boeken van een privéreis in plaats van een rondreis met grotere groep, brengt diverse voordelen met zich mee. Twijfel jij over het boeken van een reis voor alleen jouw eigen reisgezelschap? Lees dan in onderstaande alinea’s wat de belangrijkste voordelen van de privéreis zijn.

Je hoeft je gids niet te delen

Een groot voordeel van het boeken van een privéreis, is het feit dat je de gids die jullie begeleidt op de vakantiebestemming, niet met andere mensen hoeft te delen. Reis je met een groter reisgezelschap van bijvoorbeeld dertig mensen en is er één gids, dan moet je deze gids met veel mensen delen. Reis je met alleen je partner, alleen je gezin of alleen je vriendengroep en de gids, dan kunnen jullie meer persoonlijke begeleiding krijgen tijdens het reizen. Jullie kunnen de gids bijvoorbeeld meer vragen stellen, maar de gids heeft ook meer tijd om deze vragen goed te beantwoorden. In een druk reisgezelschap met veel verschillende mensen, is dit toch vaak anders.

Je hebt meer privacy

Daarnaast heb je meer privacy als je een privéreis maakt. Reis je bijvoorbeeld met de bus van A naar B, dan zit je in een bus met alleen jouw reisgezelschap. Reis je met een grotere groep, dan zijn er altijd mensen bij. Je bent eigenlijk nooit echt alleen en dit kan veel energie kosten. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is zeker ook prettig als je wat meer privacy hebt. Zeker tijdens een langere reis, vinden veel mensen dit fijn.

Je kunt zelf je vertrekdatum bepalen

Veel rondreizen met grotere groepen hebben een standaard vertrekdatum. Dit is niet voor niets, maar simpelweg omdat meerdere mensen rekening moeten houden met de vertrekdatum van de rondreis. Boek je een privéreis, dan bepaal je vaak zelf wanneer je wil gaan. Wil je op een bepaalde datum vliegen, dan kun je dit aangeven bij het boeken van de reis. Is deze vertrekdatum nog beschikbaar, dan kun je deze datum direct vastleggen.

Je hebt wat meer tijd voor jezelf

Veel rondreizen met grotere gezelschappen worden flink volgepland. Dit is fijn als je zo veel mogelijk van het land wil zien, maar het kan ook een beetje druk zijn. Zeker omdat je altijd met een groot gezelschap bent, kan een rondreis met grote groep best vermoeiend zijn. Maak je een privéreis, dan heb je wat meer tijd voor jezelf. Niet alleen omdat je zelf kunt aangeven wanneer je even niks wil doen, maar ook omdat je niet altijd mensen in de buurt hebt. Wil je even een boekje lezen, dan is dit op de juiste momenten gewoon mogelijk. Tijdens een privéreis trek je je simpelweg gemakkelijker terug dan tijdens een rondreis met een grote groep.

Je hebt meer grip op je reisbudget

Bij het boeken van een rondreis met een grote groep, heb je minder controle op de specifieke indeling van de rondreis. Dit betekent dat je automatisch ook minder controle hebt op de kosten van de reis. Boek je een bepaalde reis, dan neem je alle activiteiten in deze reis af en dit betekent dat je voor alle activiteiten moet betalen. Omdat je een privéreis meer zelf samen kunt stellen, heb je jouw reisbudget beter in de hand. Vind je een bepaalde activiteit of excursie te duur, dan kun je aangeven dat je deze activiteit of excursie links wil laten liggen. Je hebt niet alleen meer controle op de indeling van de rondreis, maar ook op het maximale budget dat je aan jouw privéreis uit wil geven.

Je kunt jouw reis helemaal zelf samenstellen

Tot slot kun je jouw privéreis helemaal zelf samenstellen. Reis je met meerdere mensen, dan moet iedereen het eens zijn met het reisplan. Reis je alleen met je gezin, dan bepalen jullie zelf wat jullie willen doen, waar jullie heen willen gaan en hoe jullie willen reizen. Je hoeft minder rekening te houden met andere mensen en kunt dus gemakkelijker de perfecte rondreis boeken.

De tien beste bestemmingen voor een onvergetelijke privéreis

Er zijn vele bestemmingen die je aan kunt doen als je een privéreis boekt. De tien bekendste en populairste bestemmingen van dit moment, zijn de volgende:

  1. Australië.
  2. Indonesië.
  3. China.
  4. Canada.
  5. Zuid-Afrika.
  6. Thailand.
  7. Costa Rica.
  8. Brazilië.
  9. Peru.
  10. Mexico.

Ook kun je een privéreis maken naar Cuba, Vietnam of Maleisië. Eigenlijk maakt het niet uit waar je heen wil reizen, want de verschillende reisorganisators bieden vele soorten privéreizen aan. In het grote aanbod privéreizen vind je altijd wel een reisbestemming die jij leuk vindt.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere landen te bezoeken tijdens jouw privéreis. Wil je bijvoorbeeld Zuid-Amerika verkennen, dan kun je tijdens een langere rondreis diverse landen van dit continent bezoeken. Wil je Azië ontdekken, dan organiseer je een privéreis waarbij je meerdere Aziatische landen aandoet. Reis je wat langer en heb je meer budget, dan is dit gemakkelijk te regelen. Alleen als je kort wil reizen of niet te veel geld uit wil geven aan jouw privéreis, is het wat moeilijker om meerdere landen in dezelfde reis te bezoeken.

De beste privéreis vinden? Vergelijk vakanties met elkaar

Ga je geld investeren in een privéreis, dan wil je uiteraard de perfecte vakantie boeken. Nu lijkt dit vrij eenvoudig, maar door het grote aanbod privéreizen kan het boeken van de perfecte vakantie toch vrij lastig zijn. Wij raden mensen altijd aan om niet zomaar een vakantie te boeken, maar vakanties goed met elkaar te vergelijken.

Het vergelijken van vakanties:

Bij het vergelijken van verschillende vakanties, kijk je onder andere naar de bestemming, de toeristische highlights van de reis, de duur van de reis, de kosten van de reis, de begeleiding die je tijdens de reis krijgt (met gids, gedeeltelijk met gids, zonder gids), de accommodaties waarin je overnacht en de vervoersmogelijkheden van de reis. Je schrijft de plus- en minpunten van een specifieke reis op en doet dit met alle reizen die jij leuk vindt. Door de plus- en minpunten op te schrijven, vind je namelijk de beste vakantie binnen jouw budget.

En heb je specifieke eisen voor jouw privéreis?

Schrijf deze eisen dan op voor je vakanties gaat vergelijken, zodat je extra goed op deze eisen kunt letten bij het naast elkaar leggen van diverse privéreizen. Wil je bijvoorbeeld alleen in luxe hotels slapen? Dan zoek je een privéreis met luxe accommodaties, ofwel een rondreis met meerdere sterren in de beoordeling.

Door rondreizen met elkaar te vergelijken, vind je de beste en de goedkoopste privéreis. Dit betekent dat je een onvergetelijke reis kunt maken, maar dan wel zonder hier een cent te veel aan uit te geven. Vakanties die je te duur vindt, streep je namelijk weg bij het vergelijken van diverse privéreizen.

Ga op avontuur: boek een privéreis!

Wil jij de wereld ontdekken door een keer een andere vakantie te boeken dan je gewend bent? Boek dan een privéreis naar een bestemming naar keuze. Door een rondreis te maken, ontdek je alle facetten van een bepaald continent, een bepaald land of een bepaalde regio. En omdat je alleen met je eigen reisgezelschap (en gids) reist, kun je optimaal van jouw vrije tijd genieten. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, maar hebt samen met jouw dierbaren een geweldige tijd in een prachtige omgeving.

Sluit Menu