Portugal is voor velen een bestemming voor zonvakanties, maar het land heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Portugal heeft een unieke cultuur en een zeer boeiende geschiedenis. Dit Zuid-Europese land ten westen van Spanje heeft levendige steden, pittoreske dorpjes, kleurrijke boetiekjes en uitstekende restaurants. Van alle Portugese provincies is Algarve de bekendste. Een vakantie in Portugal is daarom een uitstekende keuze! Kies aan de rechterkant een aanbieder van goedkope vakanties naar Portugal of een landenspecialist voor informatie over prijzen en boekingsmogelijkheden.

Autorijden in Portugal

Een huurauto geeft je veel vrijheid tijdens je vakantie in Portugal. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Nederland met de auto naar Portugal te rijden. Een andere optie voor een vakantie naar Portugal is een Fly Drive Portugal. Bij een Fly Drive Portugal boekt de reisorganisatie zowel een vlucht als een huurauto. Aan het begin van je verblijf staat de huurauto op het vliegveld klaar, na de vakantie lever je hem hier weer in. Zo kan je tijdens je vakantie heerlijk autorijden in Portugal.  Net als in Nederland wordt er in Portugal aan de rechterkant van de weg gereden. De wegen zijn modern en worden goed onderhouden. Alle belangrijke steden kun je via de snelweg bereiken. Houd er wel rekening mee dat er tolpoortjes langs de snelwegen staan.

Portugese steden en badplaatsen

Portugal heeft ongeveer 150 steden die de eretitel ‘Cidade’ dragen. Al deze steden zijn van uniek historisch belang en kennen uitstekende voorzieningen. De bekendste Portugese steden zijn Lissabon, Porto, Faro, Coimbra, Braga en Aveiro. Een bezoek aan één van deze steden is prima te combineren met uw vakantie in Portugal. Portugal kent ook een heel aantal badplaatsen. De meeste Portugese steden aan zee vind je in het zuiden. De populairste badplaats van Portugal is ongetwijfeld Albufeira. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen dit fijne vissersdorp. Andere populaire Portugese badplaatsen zijn Lagos en Praia da Rocha.

Portugese eilanden

Naast het vasteland bestaat Portugal ook nog uit de Portugese eilanden Madeira en de Azoren en de eilandengroep Berlengas. Deze eilanden in de Atlantische Oceaan zijn een populaire bestemming voor een vakantie in Portugal. De bekendste van de Portugese eilanden is Madeira. Bloemeneiland Madeira kenmerkt zich door de prachtige natuur. Een wandelvakantie op Madeira en een fly drive Madeira zijn populaire vakantiebestedingen op het eiland. De Azoren is het minder toeristische eiland van de twee. Een vakantie op de Azoren betekent rust, ruimte en natuur. Kortom, een vakantie in Portugal kan je ook besteden op de Portugese eilanden. Berlengas is een groep kleine eilandjes net voor de kust van Portugal. Deze eilanden zijn bereikbaar vanaf de badplaats Peniche.

Klimaat van Portugal

Het mediterrane klimaat van Portugal is één van de warmste van Europa.  Het jaarlijkse gemiddelde ligt op ongeveer 15-18 graden. In de zomer is de temperatuur erg hoog, terwijl de temperatuur in de winter nooit onder de 5 graden zakt. Het voorjaar is het beste moment voor een vakantie in Portugal. De bloesembomen lopen dan prachtig uit en de temperatuur is heerlijk!

Overwinteren in Portugal

Veel mensen overwegen om te overwinteren in Portugal. Lekker weg uit ons koude kikkerlandje en een winter geen sneeuw en ijzel. Even een jaartje geen koude winter, maar lekker overwinteren in Portugal. Er zijn veel mogelijkheden om te overwinteren in Portugal. Het is mogelijk om een vakantiehuis te huren, maar ook campings bieden staplaatsen aan tijdens de wintermaanden. Dus ook een lange vakantie in Portugal in de wintermaanden behoort tot de mogelijkheden!

Sluit Menu