Vakantie op MauritiusMauritius is een eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 855 km ten oosten van Madagaskar. Het eiland behoort net als de eilanden Rodrigues, Agalega-eilanden en de Cargados Carajos tot de Republiek Mauritius. Het eiland Mauritius ligt 1800 km ten oosten van het vaste land van Afrika en is 1969 km2 groot. In totaal wonen er ongeveer 1,3 miljoen inwoners waarvan er ongeveer 150 duizend in de hoofdstad Port Louis wonen. Het is een prachtig eiland met 177 km aan kustlijn met hagelwitte stranden. Het is een eiland met vulkanische oorsprong, wat je ook zeker ziet als je met vakantie op Mauritius bent. De vulkanen op het eiland werken al lang niet meer, maar de restanten zie je nog steeds. Midden op het eiland vind je een groot plateau, gevormd door kraters en lava. Op de grond liggen nog overal vulkanische stenen. Verder bestaat het landschap van het eiland uit een mooi laaggebergte, wat prachtige beelden oplevert. Lees hier meer over een vakantie naar Mauritius.

Vakantie Mauritius

Een vakantie naar Mauritius kan je op verschillende manieren invullen. Veel mensen kiezen voor een heerlijke strandvakantie Mauritius. De vele prachtige stranden lenen zich hier uitstekend voor. Een andere veel voorkomende reisvorm is een duikvakantie. De onderwaterwereld rond het eiland is werkelijk prachtig. Er zwemmen ontzetten veel mooie, tropische vissen en de temperatuur van het water is zeer aangenaam. De meest voorkomende reizen naar Mauritius zijn:

 • Strandvakantie
 • Duikvakantie
 • Huwelijksreis
 • Rondreis
 • Natuurvakantie
 • Fly Drive Mauritius

Rondreis MauritiusKlimaat van Mauritius

Op het eiland Mauritius heb je te maken met een tropisch klimaat. In de warmste maanden, januari tot april kan het 35 °C worden. De koudste maanden en misschien daardoor beste reisperiode om met vakantie op Mauritius te zijn, zijn juli tot september. Dan wordt het gemiddeld niet warmer dan 25 °C op het eiland en valt er de minste regen. De maanden december en januari heb je veel kans op neerslag op het eiland. Sneeuw komt door de warmte niet voor, dus alle neerslag valt in de vorm van regen naar beneden.

BESTE REISPERIODE

Mauritius ligt op het Zuidelijk halfrond, waardoor de zomer en winter precies tegenovergesteld zijn als met Nederland. Wanneer het in Nederland zomer is, breekt op Mauritius de winter aan. De beste reisperiode voor aan vakantie op Mauritius komt hierdoor overeen met de vakantieperiode van de meeste Nederlanders, onze zomermaanden.

Vliegen naar Mauritius

Mauritius, strandVanuit Nederland kan je niet rechtstreeks een vlucht naar Mauritius boeken. Je kunt uiteraard wel vliegen naar Mauritius, maar dan moet je overstappen op een ander vliegveld. Vanuit Nederland gaan er vluchten naar Mauritius met tussenstop vanaf Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam. Veel vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar Mauritius, maken een tussenstop in Johannesburg, in Parijs of in Nairobi. Houd tijdens het boeken van je vlucht goed de prijzen in de gaten. De prijzen van vluchten naar Mauritius schommelen nog al. Het ene moment kunnen de prijzen een stuk goedkoper zijn dan het andere moment.

VLIEGVELD MAURITIUS

Het belangrijkste vliegveld van Mauritius is Sir Seewoosagur Ramgoolam International. Dit vliegveld ligt 36 kilometer van de hoofdstad van Mauritius Port Louis vandaan. Vanaf deze luchthaven vliegen verschillende vluchten van en naar het eiland. Je vakantie naar Mauritius begint op Sir Seewoosagur Ramgoolam International. Vanaf dit vliegveld is de hoofdstad goed te bereiken. Ook andere populaire vakantiebestemmingen op het eiland zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken vanaf de luchthaven.

Stranden op het eiland

Vakantie op Mauritius - Ile aux CerfsHet eiland Mauritius kent ontzettend veel strand, in totaal zo’n 150 km aan prachtige, witte zandstranden. Stranden op Mauritius zijn typische bountystranden: wit zand, azuurblauwe zee afgemaakt met tropische palmbomen. Een aanrader tijdens je vakantie naar Mauritius is Grand Baie. Deze populairste toeristische plek op het eiland is werkelijk prachtig. Rond het noorden, oosten en westen van het eiland ligt veel koraalrif. Dit zorgt voor een rustige zee zodat je heerlijk kunt zwemmen tijdens je vakantie op Mauritius. Op een klein eilandje vlakbij Mauritius, Ile Ronde, wordt ook flink genoten van het heerlijke weer. Laat je na 20 kilometer varen verassen door dit natuurreservaat en de zeldzame dieren die hier voorkomen. Iets dichterbij, op 20 minuten varen, ligt een ander droomeiland; Ile aux Cerfs. Tijdens je vakantie naar Mauritius is dit een leuke excursie. Een dag watersporten, ontspannen in de lagunes of heerlijk genieten van de zon. Alle mooiste stranden op Mauritius op een rijtje:

 • Ile Ronde
 • Ile aux Cerfs
 • Pereybere,
 • Tamarin Bay
 • Belle Mare.

Let op: Sommige stranden op Mauritius horen bij een hotel, maar er zijn genoeg stranden waar je vrij neer mag ploffen.

Activiteiten op Mauritius

 • Een belangrijke activiteit op Mauritius is de watersport. Op het hele eiland kan je leren duiken, snorkelen, zeilen of surfen. Dit eiland is één van de beste duikbestemmingen van de wereld. Door het prachtige koraalrif om het hele eiland kijk je je ogen uit. De bijzondere onderwaterwereld is een rede voor velen om te genieten van een heerlijke vakantie op Mauritius.
 • Chamarel zevenkleurige heuvelsBezoek tijdens je vakantie naar Mauritius één van de leuke dorpen op het eiland. Hoofdstad van Mauritius Port Louis is erg gezellig met veel restaurantjes en een leuke markt waar je kunt genieten van de heerlijke geuren van fruit en specerijen.
 • Bewonder het gebied en dorp Chamarel. Hier vind je een uniek stuk natuur: de zeven kleurige heuvels. Door de vulkaanuitbarstingen hebben alle zandlagen hun eigen kleur rood gekregen. Dit zie je nergens anders op de wereld! De watervallen van Chamarel zijn ook prachtig. Het water valt meer dan 80 meter naar beneden.
Sluit Menu