Veel mensen vinden het prettig om hun vakantie ruim voor de vertrekdatum vast te leggen, andere mensen zijn wat flexibeler. Vind je het niet erg om jouw vakantie wat later vast te leggen, dan kun je een last minute verre reis boeken. Wat dit precies voor vakantie is en waarom het boeken van last minute verre reizen zo veel wordt gedaan, lees je op deze pagina. Ook lees je op deze pagina hoe je de beste last minute reis kunt boeken, voor een onvergetelijke vakantie.

Wat zijn last minute verre reizen?

Een last minute reis is een vakantie die je vlak voor vertrek pas boekt. We spreken officieel van een last minute reis als de betreffende vakantie zes weken tot enkele dagen voor de vertrekdatum geboekt wordt. Boek je jouw vakantie bijvoorbeeld twee weken voor je gaat, dan heb je een last minute reis geboekt. Boek je jouw vakantie juist enkele maanden of zelfs een jaar voor vertrek, dan krijg je vaak vroegboekkorting. In dit geval ben je namelijk zo vroeg met boeken, dat je hier ook voor beloond wordt. In feite loont het dus om jouw vakantie zo laat mogelijk of juist zo vroeg mogelijk vast te leggen, waar je ook naartoe gaat en hoe lang je ook wil reizen.

Een last minute verre reis is een last minute vakantie met een verre reisbestemming. Denk hierbij aan een last minute reis naar China, maar ook aan last minute reizen naar Thailand, Canada, Costa Rica en ga zo maar door. Boek je een reis buiten Europa en doe je dit enkele weken tot enkele dagen voor vertrek, dan kun je zeker spreken van een last minute verre reis.

Last minute verre reizen worden vaak op een aparte pagina aangeboden op de website van een reisorganisator. Door de website van een reisorganisator te openen en op deze specifieke pagina te kijken, vind je vanzelf de last minute verre reizen die jij op dit moment kunt boeken.

Geld besparen met last minute verre reizen

Steeds meer mensen boeken last minute verre reizen en dit is niet voor niets. Het boeken van een last minute reis is namelijk niet alleen spannend, maar het bespaart je ook veel geld. Last minute reizen zijn namelijk veel goedkoper dan reizen die al eerder geboekt worden en dit heeft alles te maken met het vergeven van de laatste stoelen van een reis. Reisorganisators vinden het belangrijk dat alle stoelen in een vliegtuig, alle hotelkamers die ze hebben gereserveerd voor een rondreis en alle stoelen in de bus gevuld worden.

Daarom worden de laatste stoelen, ofwel de laatste tickets voor de verre reis, altijd goedkoper aangeboden. Het aanbieden van een last minute reis, is simpelweg een manier om een reis vol te krijgen. De reisorganisators lopen wat winst mis door korting te geven op een reis, maar dit is altijd nog beter dan een lege stoel in het vliegtuig of een lege hotelkamer.

Boek je een last minute reis, dan kun je tientallen tot honderden euro’s besparen op jouw vakantie. Dit betekent dat een reis die in eerste instantie te duur voor je was, ineens wel betaalbaar is. Door het grote aanbod last minute reizen, kunnen zelfs mensen met het kleinste reisbudget een geweldige vakantie naar een verre vakantiebestemming boeken.

Tip: hoe langer je wacht met boeken, hoe goedkoper een vakantie wordt.

Boek je jouw vakantie enkele dagen voor vertrek, dan profiteer je van maximale korting. Wel loop je in dit geval het risico dat jouw perfecte vakantie volgeboekt is. Wij raden je dan ook aan om de balans te vinden tussen de maximale geldbesparing en de beschikbaarheid van jouw reis.

Een last minute reis boeken: drie tips

Wil jij een verre reis boeken, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan boek je een last minute verre reis. Door onderstaande drie tips te raadplegen, weet je zeker dat je de beste last minute reis boekt en hier zo veel mogelijk geld mee bespaart.

Tip 1: houd aanbiedingen goed in de gaten

De eerste tip die wij je willen geven over het boeken van last minute verre reizen, is dat je de last minute aanbiedingen van diverse reisorganisators goed in de gaten moet houden. Het aanbod last minute vakanties wordt namelijk regelmatig aangevuld, met geweldige nieuwe reizen die je voor een hele lage prijs kunt boeken. Door de aanbiedingen goed in de gaten te houden, weet je zeker dat je geen goede actie mist.

Zeker als je nog niet zo’n haast hebt met boeken en hier nog enkele weken de tijd voor hebt, raden wij je aan om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Door even te wachten met boeken en gewoon goed rond te kijken, heb je meer kans dat je de beste last minute reis binnen jouw budget vindt.

Tip 2: vergelijk vakanties met elkaar

Wil je de beste en de goedkoopste reis boeken, dan vergelijk je diverse vakanties met elkaar. Zoek last minute aanbiedingen die jij interessant vindt en neem deze aanbiedingen eens goed door. De vakanties die toch niet aan jouw eisen voldoen, klik je weg. Op deze manier houd je alleen nog last minute verre reizen over die jij echt leuk vindt. Deze reizen vergelijk je eens goed met elkaar.

Dit doe je door te kijken naar de kosten van een reis, maar ook naar de reisbestemmingen, de activiteiten en excursies van een reis, de accommodatie of accommodaties van een reis, de begeleiding die je krijgt tijdens de reis (met of zonder gids) en ga zo maar door. Vakanties die minder goed uit de verf komen bij deze vergelijking, klik je weg. Op deze manier houd je alleen nog vakanties over die echt perfect zijn. Hier kies je jouw perfecte last minute verre reis uit.

Door vakanties met elkaar te vergelijken, vind je echt de beste verre reis binnen jouw budget. Ook kun je de kosten van vakanties met elkaar vergelijken, zodat je de goedkoopste vakantie kunt boeken. Zeker als je een wat kleiner reisbudget hebt, is dit zeker de moeite waard. Door vakanties te vergelijken, krijg je namelijk veel meer voor hetzelfde budget.

Tip 3: wacht niet te lang met boeken

Tot slot raden wij je aan om niet te lang te wachten met het boeken van jouw last minute reis. Je kunt ervoor kiezen om tot enkele dagen voor vertrek te wachten met boeken, maar dit brengt wel veel stress met zich mee. Ook kan het zo zijn dat jouw ideale vakanties rond deze tijd al allemaal volgeboekt zijn.

Om je stressniveau laag te houden en ervoor te zorgen dat je de beste vakantie kunt boeken, boek je jouw last minute verre reis idealiter een paar weken tot een week voor vertrek. Bijkomend voordeel: je hebt ook nog genoeg tijd om jouw visum te regelen en eventueel de juiste vaccinaties voor jouw reis te halen.

Heb je een vakantie gezien die je echt leuk vindt en die perfect in jouw budget valt? Wacht dan zeker niet met boeken, maar leg de vakantie direct vast. Wacht je nog wat langer met boeken om mogelijk nog meer geld te besparen, dan is de kans groot dat de vakantie uitverkocht is. Was het de perfecte reis voor jou, dan is dit zeker balen.

Ga goedkoop op avontuur: boek een last minute verre reis

Wil jij de wereld ontdekken zonder hier al te veel geld aan uit te geven? Boek dan niet zomaar een verre reis, maar boek een last minute reis. Door enkele weken voor vertrek te boeken, kun je honderden euro’s besparen op jouw perfecte vakantie. Vind je het niet erg om wat langer te wachten met boeken of vind je dit juist spannend, dan is het boeken van een last minute reis zeker een aanrader.

Wij helpen je graag de beste last minute reis binnen jouw budget te vinden. Dit doen we door enkele last minute verre reizen van diverse reisorganisators voor je op een rijtje te zetten. Bekijk de diverse last minute verre reizen, vergelijk de reizen met elkaar en boek de perfecte last minute reis. Voor je het weet, zit je voor een zeer aantrekkelijk reisbudget op jouw ideale vakantiebestemming. Succes met boeken!

Sluit Menu