Kenia Masai MaraKenia, officieel Republiek Kenia of Republiek Kenya, is een land in Oost-Afrika. In Kenia wonen 43,18 miljoen mensen en het land is ongeveer veertien keer zo groot als Nederland. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. In Kenia is ook de op één na hoogste berg van Afrika te vinden, de Mount Kenya van 5199 meter hoog. De belangrijkste inkomstenbronnen van het land zijn de export van koffie en thee, daarnaast is ook de export van bloemen en groentes zoals sperziebonen een belangrijke inkomstenbron. Een vakantie naar Kenia is de laatste jaren steeds populairder. De prachtige natuur, de wilde dieren en het grootste meer van Afrika het Victoriameer maken Kenia tot een bijzondere vakantiebestemming.

Klimaat in Kenia

In Kenia heerst een tropisch klimaat. Het hele land heeft bijna altijd een constante temperatuur. Vooral aan de kust verschillen de temperaturen weinig en is er een hoge luchtvochtigheid. Meer landinwaarts zijn de temperaturen iets lager en zijn de nachten wat kouder, daarnaast is het daar ook droger dan aan de kust. In Kenia zijn twee regenperiodes, van maart tot en met mei en van oktober tot en met december. Voor uw vakantie in Kenia is het belangrijk om hier rekening mee te houden. De beste reisperiode voor een vakantie in Kenia zijn de maanden juli en augustus. Het weer in deze maanden is erg aangenaam en het is droog. Let wel op: dit zijn erg drukke maanden in Kenia. Veel Europeanen en Amerikanen bezoeken deze 2 maanden het land voor een safari of rondreis.

Reden voor vakantie in Kenia

Safari in Kenia - GiraffeNaast de export is ook toerisme een erg belangrijke inkomstenbron van Kenia. Het land is erg populair door de wildparken en heeft meer dan 80 soorten wilde dieren en duizenden vogelsoorten. In de dierenparken zijn dieren als giraffen, luipaarden, leeuwen, zebra’s en olifanten te bewonderen. En bij het Victoriameer zijn flamingo’s en neushoorns te bewonderen. Voor veel mensen is dit een reden voor een vakantie in Kenia.

 

Safari in Kenia

De meeste toeristen komen naar het prachtige land Kenia voor een rondreis of safari. Een safari in Kenia is erg bijzonder. Zoals net al genoemd vind je in dit indrukwekkende land veel verschillende dieren. Tijdens een safari in Kenia heb je kans op al deze bijzondere dieren. Er zijn veel reisorganisaties die een safari naar Kenia aanbieden. Een 10-daagse safari, een luxe rondreis en een privéreis zijn zomaar wat voorbeelden. Bedenk voordat je je vakantie naar Kenia boekt, wat je wilt zien en doen in dit bijzondere land.

Sluit Menu