Indonesië PrampananIndonesië is een republiek in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van ruim 17.000 eilanden waarvan er maar een kleine duizend zijn bewoond. Indonesië is ongeveer vijftig keer groter dan Nederland en is het grootste land van Zuidoost-Azië. Daarnaast is het ook het land met de grootste moslimbevolking. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta, deze stad ligt op het eiland Java. Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië.

Witte stranden en blauwe zeeën

Indonesië heeft en tropisch klimaat en is hierdoor erg groen. Het land behoort tot de mooiste landen van de wereld. Door de witte stranden en blauwe zeeën die zijn omgeven door al het groen, de kokosbomen en de zon waant u zich in een paradijs! Voor veel mensen een belangrijke reden voor een vakantie in Indonesië.

Eilandhoppen Indonesië

Strand Bali IndonesieZoals al vermeld, Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden. Een populaire besteding voor een vakantie in Indonesië is eilandhoppen. Door middel van eilandhoppen in Indonesië zie je veel van de verschillende eilanden. Je proeft iets van de gastvrijheid van Java, je ziet de cultuur in Jakarta en geniet van de prachtige stranden op Bali. Er zijn verschillende reisorganisaties die vakanties naar Indonesië aanbieden in de vorm van eilandhoppen. Zij hebben een reisschema voor je gemaakt zodat je veel van de eilanden van Indonesië ziet een meemaakt. Je kunt ook zelf een reis samen stellen. Zo kan je voor jezelf de bezienswaardigheden en eilanden uitkiezen die jij graag wilt zien tijdens je reis.

Redenen voor een vakantie in Indonesië

Naast de prachtige stranden, biedt een vakantie in Indonesië u nog veel meer. Overdag kunt u genieten van allerlei uitstapjes zoals een bezoekje aan de Pasar Malams, de prachtige natuurverschijnselen en interessante cultuur. Ook het Indonesische eten moet niet vergeten worden. Het eten is zo uitgebreid dat je bijna iedere dag wel iets anders kan eten. Het eten is erg gezond en lekker, zeker een aanrader dus!

Sluit Menu