Veel mensen nemen de kinderen mee naar mooie vakantiebestemmingen in Europa, maar je kunt er ook voor kiezen om wat verder te reizen met de kids. Het maakt niet uit of je jonge of oudere kinderen hebt, want je kunt de kinderen altijd wel meenemen naar een verre vakantiebestemming. Als je een goede familie reis met gids boekt en een veilige bestemming bezoekt, hoef je je nergens zorgen om te maken. In dit geval is een familie reis namelijk altijd veilig en betrouwbaar, ook als je jongere kinderen meeneemt.

Kom jij al enkele jaren achter elkaar in landen als Frankrijk, Spanje en Italië en wil je nu een keer een ander soort vakantie boeken? Dan boek je een familie reis naar een verre vakantiebestemming. Door een familie reis te boeken, kun je samen met de kinderen unieke landen en bijzondere gebieden in de wereld ontdekken. Jullie doen samen bijzondere herinneringen op, waar jullie nog jaren met een glimlach aan terug kunnen denken.

De familie reis: voor wie geschikt?

De familie reis is vooral geschikt voor mensen die de kinderen niet mee willen nemen naar een standaard vakantiebestemming, maar een keer een ander land willen bezoeken. De vakantie is ideaal voor mensen die het belangrijk vinden dat de kinderen wat meer van de wereld zien. Door een familie reis te boeken naar een verre bestemming, zorg je ervoor dat de kinderen wat meer van de wereld zien en stimuleer je bovendien het reisgedrag van je kind. Kinderen die al vaker wat verder hebben gereisd, zijn over het algemeen namelijk reislustiger dan andere kinderen en ook op latere leeftijd meer geneigd om wat verder te reizen.

Overigens kun je de vakantie niet alleen met de kinderen organiseren, maar ook met de hele familie. Je kiest helemaal zelf welke familieleden je wel en niet meeneemt tijdens de familie reis.

De beste familie reis boeken: hier moet je op letten

Bij het boeken van een familie reis let je niet alleen op de reisduur en de kosten van de reis, maar zijn er veel dingen waar je op moet letten. Wij vertellen je graag welke dingen dit zijn, zodat jij de perfecte familie reis kunt boeken voor jou en je gezin.

De veiligheid van de vakantiebestemming

Je wil je kinderen niet meenemen naar een onveilig land. Het bezoeken van een onveilig land is al niet zo slim als je alleen reist, maar zeker niet als je kinderen meeneemt tijdens je reis. Boek je een familie reis, dan ga je altijd naar een bestemming die honderd procent veilig is. Bezoek bijvoorbeeld geen land met politieke en/of economische onzekerheden en bezoek zeker geen land waarvan bekend is dat toeristen hier niet veilig zijn. Staat een land bijvoorbeeld bekend om de ontvoeringen van toeristen, dan ga je hier uiteraard niet heen met de kids. Ook niet als de reisorganisatie veiligheid en bescherming garandeert, want deze garantie heb je nooit voor de volle honderd procent.

Enkele veilige bestemmingen waar je met de kinderen naartoe kunt reizen tijdens een familie reis, zijn bestemmingen als China, Costa Rica, Canada, Thailand, Vietnam en Zuid-Afrika. Ga je naar een van deze verre bestemmingen met de kinderen, dan hoef je je geen zorgen te maken om hun veiligheid en jouw eigen veiligheid.

De begeleiding tijdens de reis

Als je met kinderen gaat reizen, is het fijn als je goede begeleiding hebt tijdens de reis. Je hebt geen oppas nodig tijdens de familie reis, maar een goede gids is wel prettig. Een gids kan je niet alleen meer vertellen over bepaalde gebieden en bezienswaardigheden, maar houdt de groep ook goed bij elkaar, organiseert alle vervoer tijdens de reis en ga zo maar door. Zelf heb je het al druk genoeg met de kinderen tijdens de reis, dus goede begeleiding in de vorm van een gids is zeker prettig.

Vind je het prettig om een gids voor jezelf te hebben tijdens de familie reis? Dan boek je geen reis met een groter reisgezelschap, maar boek je een privé reis. Reis je met een groter gezelschap met andere gezinnen, dan moet je jouw gids delen met andere mensen. Reis je alleen met jouw gezin en een gids, dan heb je de gids helemaal voor jezelf. Vind je dit idee prettiger dan het delen van de gids, dan zoek je naar een privé reis voor de familie.

De activiteiten tijdens de reis

Veel familie reizen bevatten bepaalde activiteiten, die je tijdens de reis met het reisgezelschap onderneemt. Denk hierbij aan het bezoeken van bepaalde bezienswaardigheden, maar ook aan het maken van wandeltochten, het maken van fietstochten en andere outdoor activiteiten. Door de activiteiten van een reis goed door te nemen, kom je er vanzelf achter of deze reis bij jou en jouw gezin past. Heb je hele jonge kinderen mee, dan wil je andere activiteiten doen dan wanneer je oudere kinderen meeneemt. Zijn jullie allemaal heel sportief, dan organiseer je ook een ander soort vakantie dan wat minder sportieve gezinnen.

De kwaliteit van de accommodaties

Als je alleen met je partner reist, maakt het misschien niet zo veel uit waar jullie gaan slapen. Reis je met de kinderen, dan moet de kwaliteit van de accommodaties tijdens de reis wel goed zijn. Je wil accommodaties met voldoende (fijne) bedden, eventueel een zwembad voor de kinderen of een strand in de buurt. Zeker als je een reis hebt met veel vrije tijd, zijn een zwembad en/of een strand bij de accommodatie erg fijn. Ben je eigenlijk alleen op doorreis, dan is dit minder belangrijk. In dit geval wil je wel accommodaties met voldoende bedden, voldoende ruimte op de kamer, een ruime badkamer voor het hele gezin en een goed ontbijt. Reis je met oudere kinderen, dan moet je bij de reisorganisatie mogelijk zijn om meerdere kamers te boeken voor jullie gezin. In dit geval kunnen de ouders gescheiden slapen van de kinderen.

De hoeveelheid vrije tijd tijdens de reis

Tot slot let je goed op de hoeveelheid vrije tijd van een familie reis. Dit staat vaak niet specifiek in de reisomschrijving vermeld, maar je kunt er wel achter komen hoeveel vrije tijd een reis bevat. Dit doe je door de planning van de reis door te nemen. Zie je eigenlijk nooit ‘vrije tijd’ staan of zie je nooit een paar lege uren in de planning van de reis? Houd er dan rekening mee dat de betreffende reis weinig vrije tijd heeft. Vind je het fijn om af en toe ook wat met je gezin te kunnen doen zonder gids, zonder activiteiten en zonder excursies, dan is een reis met veel vrije tijd erg belangrijk. Wil je jouw reistijd juist optimaal benutten en heb je geen vrije tijd nodig, dan boek je een reis met minder vrije uurtjes.

Familiereizen vergelijken

Om de beste familie reis te vinden en te boeken, raden wij je aan om familie reizen met elkaar te vergelijken. Bij het vergelijken van familie reizen, kijk je ten eerste naar de inhoud van de reis. Je kijkt hoe lang de reisduur van een reis is, waar je naartoe gaat, wat je tijdens de reis gaat doen, waar je gaat slapen, hoe je vervoerd wordt tijdens de rondreis en ga zo maar door.

De reizen die jij het leukst vindt en het meest geschikt vindt voor de kids, zet je op je lijstje. Deze reizen vergelijk je nu verder met elkaar door naar de kosten van de familie reizen te kijken. Reizen die te duur zijn, streep je weg. Reizen die binnen jouw budget vallen, houd je op je lijstje. Door deze reizen nog een keer met elkaar te vergelijken, vind je de beste familie reis die je bovendien voor een aantrekkelijke prijs kunt boeken. Je voorkomt dat je een reis boekt die uiteindelijk tegenvalt, maar je voorkomt ook dat je onnodig te veel voor jouw familie reis betaalt. Door de prijzen van reizen met elkaar te vergelijken en te kijken wat je krijgt voor de kosten van een reis, kun je namelijk een aantrekkelijk geprijsde familievakantie boeken.

Samen met de kids de wereld ontdekken? Boek een familie reis

Wil jij de kinderen meenemen op een reis naar een verre bestemming, zodat jullie samen de wereld kunnen ontdekken? Boek dan geen vakantie naar een standaard vakantieland, maar boek een vakantie naar een verre bestemming zoals bijvoorbeeld China, Costa Rica of Canada. Door een familie reis te organiseren, zien jullie samen als gezin wat meer van de wereld. Dit geeft niet alleen onvergetelijke herinneringen, maar brengt jullie bovendien dichter bij elkaar. En omdat je helemaal zelf kunt kiezen waar de familie reis naartoe gaat, kies je zelf welk gebied je met jouw kinderen wil ontdekken.

Sluit Menu