Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een land in het noordoosten van Afrika. Het land is ongeveer 24 keer groter dan Nederland en heeft 80,7 miljoen inwoners. Egypte bestaat voor meer dan 90% uit woestijn en op de rest van het land, dus minder dan 10%, wonen bijna alle inwoners van Egypte. Zij wonen in de omgeving van de vruchtbare omgeving van de Nijl. Ook de steden, zoals de hoofdstad Caïro, bevinden zich in dit gedeelte van het land.

Klimaat Egypte

Egypte kent een woestijnklimaat. Dat wil zeggen hete zomers, zeer milde winters en zeer weinig neerslag. De beste reisperiode voor een vakantie in Egypte zijn wintermaanden. De temperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 20 en 30°C. In de zomermaanden kan de temperatuur makkelijk boven de 30°C uitstijgen, met uitschieters naar 40°C. Houd je niet van extreme hitte, dan kan je beter niet in de zomermaanden naar Egypte reizen. Houd tijdens het bepalen van de beste reisperiode rekening met de khamsin. De khamsin is een hete wind vanuit de woestijn die in de maand april over Egypte waait. Deze sirocco zorgt voor veel overlast van woestijnzand.

Vakantie naar Egypte

Een vakantie naar Egypte kan je op verschillende manieren invullen. Reisaanbieders en reisorganisaties bieden allerlei soorten vakanties aan. De populairste reizen naar Egypte zijn:

  • Zonvakantie
  • Fly drive vakantie
  • Rondreis
  • All inclusive vakantie
  • Last minute

Populaire vakantiebestemming

Een vakantie in Egypte is erg populair. Dit komt onder andere door het warme klimaat, de watersportmogelijkheden en de historische bezienswaardigheden. In de Rode Zee is veel koraal aanwezig en is er een druk onderwaterleven. Dit trekt veel duikers aan in badplaatsen als Hurghada, Dahab en Sharm-el-Sheikh. Een duikvakantie naar Egypte is enorm populair! In deze badplaatsen zijn veel all-inclusive hotels te vinden, waar veel toeristen op af komen. Niet alleen voor een actieve vakantie, maar ook om te genieten van de zon of om de historische piramides te bezichtigen.

De Nijl in Egypte

De Nijl is ook een reden voor een vakantie in Egypte. Veel toeristen komen naar Egypte om een cruise over de Nijl te maken. Er zijn veel verschillende cruises beschikbaar, maar de meest bekendste cruise is die van Luxor naar Aswan. Een vakantie in Egypte biedt dus mogelijkheden voor allerlei soorten vakanties.

Kameel rijden

Kameel rijden in Egypte is een populaire excursie. Veel toeristen gaan op vakantie naar Egypte om onder andere een ritje op een kameel te ervaren. Een onvergetelijke tocht door de woestijn. Het beste kan je een kamelentocht boeken bij een erkende partij. In de woestijn, bij de piramides en andere populaire bezienswaardigheden worden veel kamelentochten aangeboden door particulieren, maar die zijn vaak erg duur. Wil je graag kameel rijden in Egypte? Plan het dan goed van te voren of vraag je hotel of hostel voor een betrouwbaar adres!

Vakantie Egypte tips

Wil je graag op vakantie naar Egypte? We zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rij. Zo ga je goed voorbereid op reis!

  • Voor Egypte heb je een visum nodig. Met een toeristenvisum kan je maximaal 30 dagen in Egypte verblijven. Om een visum aan te vragen heb je een geldig paspoort nodig, wat bij aankomst in Egypte nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.
  • Neem voldoende kleding mee die je armen en knieën bedekken. Ga je overnachten in de woestijn? Neem dan ook zeker warme kleding mee; het kan daar erg koud worden!
  • In de wintermaanden is het in Egypte een uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil.
  • Ga niet op de bonnefooi op reis naar Egypte. Zorg dat je sowieso één overnachting geregeld hebt. Dit is belangrijk voor je visumaanvraag.
Sluit Menu