La Digue op de SeychellenDe Seychellen is een eilandengroep in de Indische Oceaan ongeveer 1600 kilometer ten oosten van Afrika. Deze archipel bestaat uit 115 tropische eilanden. De eilanden ten noorden van Madagaskar liggen verspreid over 400.000 km2 zee. In totaal wonen er zo’n 91.000 inwoners op de eilanden. De vier bekendste eilanden van de Seychellen zijn Mahé, Praslin, La Digue en Silhuoette. Tijdens een vakantie verblijven de meeste toeristen op één van deze vier paradijselijke eilanden. Het belangrijkste eiland is Mahé, hier ligt ook de hoofdstad van het land, Victoria. Een vakantie op de Seychellen kan besteed worden als zonvakantie maar ook zeker als natuurvakantie. De archipel kent veel zonuren en heeft een prachtige natuur. Lees op deze pagina alles over een vakantie Seychellen!

Vakantie Seychellen

Vakantie Seychellen

Een vakantie Seychellen kan je op allerlei verschillende manieren besteden. Door de vele zonuren en de prachtige stranden, komen veel vakantiegangers naar één van de eilanden voor een heerlijke strandvakantie. Naast zon, zee en strand heeft de eilandenarchipel nog meer te bieden. Ook een natuurvakantie kan je hier goed besteden. De meest voorkomende reisvormen voor een vakantie Seychellen zijn:

  • Eilandhoppen
  • Strandvakantie
  • Zonvakantie
  • Natuurvakantie
  • Rondreizen
  • Duikvakantie

Klimaat Seychellen

De eilandengroep Seychellen ligt in de buurt van de evenaar. Hierdoor heerst er het hele jaar door op alle eilanden een gelijkmatig tropisch klimaat. Het hele jaar is het weer zeer aangenaam met temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Omdat de eilanden ten zuiden van de evenaar liggen, verschillen de seizoenen zoals wij die kennen. De warmste maanden zijn maart en april, dan loopt de temperatuur op tot 30 graden Celsius. Juli en augustus zijn de koudste maanden, dan wordt het rond de 24 graden Celsius. Door het gelijkmatige weer kan je het hele jaar afreizen naar de Seychellen. Van mei tot september kan de zee iets onrustiger zijn, maar de eilanden liggen ver weg van het cyclonengebied.

Toerisme op de eilanden

Vogels op de SeychellenDe inwoners van de Seychellen leven van het toerisme, dat komt goed uit want de eilanden zijn zeer geliefd onder toeristen. De prachtige witte stranden en de helderblauwe zee behoren tot de mooiste en meest gefotografeerde stranden ter wereld. Maar er zijn meer redenen om de Seychellen te bezoeken. De groene natuur, de reuzenschildpadden in het wild, de vogels, de onderwaterwereld en de idyllische onbewoonde eilanden. Overnachten op één van de eilanden kan op verschillende manieren. Van luxe resorts tot budget chalets. Tijdens je vakantie op de Seychellen is het de moeite waard om één van de nationale parken te bezoeken. De eilanden kennen veel parken waar de flora en fauna werkelijk adembenemend zijn. De grootste nationaal parken zijn Morne Seychellois National Park en Praslin National Park. Andere bekende parken die zeker een bezoek waard zijn tijdens je vakantie zijn Baie Ternay Marine National Park, Ile Coco Marina National Park en Silhouette Marine National Park.

Natuur op de Seychellen

Tijdens je vakantie op de Seychellen zal je versteld staan van de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Het lijkt werkelijk alsof je in een vakantiebrochure loopt. De hagelwitte stranden en azuurblauwe zee zijn niet het enige wat het eiland zo mooi maakt. Op het eiland vind je 81 plantensoorten die je nergens ander tegenkomt. De inwoners van de Seychellen vinden het natuurbehoud erg belangrijk, meer dan de helft van de eilanden is beschermd natuurgebied. De mooie natuur wordt onder andere in stand gehouden doordat er op een aantal eilanden geen auto’s mogen rijden. Tijdens je verblijf op deze prachtige archipel zie je veel fietsen en karren als vervoermiddel.

Eilandhoppen Seychellen

Natuur op de Seychellen

Eilandhoppen op de Seychellen is erg populair. De meeste toeristen die  naar de eilandengroep komen, kiezen ervoor om te eilandhoppen. Zo kan je alle eilanden bezoeken, en ben je niet aan één eiland gebonden. Je tour over de eilanden kan er op verschillende manieren uitzien. Het is aan te raden om te beginnen op het hoofdeiland Mahé. Vervolgens kan je naar eigen wens je rondje over de eilanden voortzetten. Ga je voor de stranden van La Digue? Kies je voor Praslin? Of kies je voor de combinatie van dit alles? Wil je tijdens je vakantie op de Seychellen al het moois op dit paradijsje zien? Dan raden wij aan om te eilandehoppen op Seychellen!

Sluit Menu