Vakantie op CuracaoCuraçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee en is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober 2010 behoorde het land tot de Nederlandse Antillen, het eiland was tot die tijd het grootste eiland van de eilandengroep. Op Curaçao wonen ruim 151.000 mensen en het eiland is 444 km², dit is ongeveer even groot als alle Nederlandse Waddeneilanden samen. De hoofdstad van het eiland is Willemstad, dit is ook de grootste plaats van het eiland. Lees hier alles wat je moet weten over een vakantie op Curaçao: het weer, hotels, het tijdsverschil en de mooiste stranden van het eiland.

Het weer op Curaçao

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat waardoor het eiland droge en natte periodes kent, maar wel een constante warme temperatuur heeft. De gemiddelde temperatuur van het eiland is overdag 31,2 graden, ideaal voor een warme zonvakantie. De natte periode op Curaçao is van oktober tot en met december. In deze maanden valt er gemiddeld 100 millimeter neerslag. Maar ook dit is een geschikte periode om op vakantie te gaan naar het eiland. In deze maanden blijft het zonnig. De regen die op het eiland valt, valt in buien. Hierdoor kun je kort na een bui weer genieten in de zon. Doordat het eiland klein is, waaien ook veel buien over.
Nadenken over de beste reisperiode voor een vakantie op Curaçao is dus niet nodig. Je kunt het hele jaar genieten van een vakantie op het tropische eiland in de Caraïben.

Hotels Curaçao

Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop hotel, een luxe hotel of een all inclusive resort voor jouw zonbestemming, zit je op Curacao goed. Het eiland heeft een breed aanbod aan hotels verspreid over het eiland. Bekijk het overzicht populaire hotels op Curacao. De Jan Thiel Baai is een populaire vakantiebestemming op het eiland. Hier vind je verschillende hotels en resorts aan het strand. Ook Mambo Beach is een populaire bestemming om te verblijven. Aan het strand van Mambo Beach zijn verschillende luxe hotels en resorts gevestigd. Mambo Beach heeft een boulevard met gezellige winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

De tijd op Curaçao

Curaçao ligt in een andere tijdzone dan Nederland. Het tijdsverschil is 5 of 6 uur eerder, afhankelijk van de winter of zomertijd in Nederland. In de winter is het op Curaçao 5 uur eerder en in de zomer is het tijdsverschil 6 uur.

Stranden op Curaçao

Curacao strand zee
Er zijn ontzettend veel stranden op Curaçao, je zou iedere dag op een ander strand kunnen doorbrengen! Het bekendste strand op Curaçao is de Grote Knip. Dit zandstrand is erg populair onder zowel de lokale bevolking als onder toeristen. In het weekend wordt de Grote Knip daarom druk bezocht door de lokale bevolking.
Wil je liever een wat rustiger strand bezoeken? Dan is Cas Abou iets voor jou. Dit idyllische strand is een van de mooiste stranden ter wereld! Het is een van de weinige zandstranden van het eiland. Het kristalheldere water, het koraal en vele tropische vissen maakt het strand een van de mooiste plekken van het eiland is om te snorkelen of te duiken. Ben je op Curaçao? Zet een bezoekje aan dit strand dan zeker op de planning! Bekijk het overzicht van populaire stranden op Curacao.

Klein Curaçao

Altijd eens willen genieten op een onbewoond eiland? Bezoek Klein Curaçao. Hier vind je hagelwitte stranden en een helder blauwe zee. Wil je snorkelen of schildpadden spotten? Dan mag een tripje naar dit kleine paradijs ook zeker niet ontbreken gedurende jouw vakantie. Je waant je hier echt op een klein paradijsje! Vanaf Curaçao varen iedere dag boten naar deze bijzonder plek.

Mogelijkheden voor vakantie op Curaçao

Gedurende het hele jaar is een Curaçao een topbestemming voor een zonvakantie. De mogelijkheden gedurende een vakantie zijn enorm. Het  eiland biedt veel meer dan de vele mooie stranden. Lees meer over de uitstapjes op Curaçao, zoals de Grotten van Hato, dolfijnen spotten, snorkelen en duiken of één van de vele musea.

Fly Drive Curaçao

Een Fly Drive Curaçao is ideaal als je wat van het eiland wilt zien. Op je gemak een bezoek brengen aan Willemstad. En relaxed naar de prachtige stranden aan de westkust zoals Cas Abou, De Grote Knip en Playa Lagun. Zonder auto is het bijna onmogelijk om op deze prachtige plekken te komen. Verschillende reisorganisaties bieden daarom Fly Drive Curaçao aan. Wanneer je aankomt op de airport staat er al een auto voor je klaar, Klaar om alles van het eiland te kunnen zien.

Sluit Menu