Bonaire Vakantie strandBonaire is een eiland in het Caribisch gebied. Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caraïbische  Zee, dit is het Caribisch gebied van Nederland. Bonaire behoort samen met Saba en Sint Eustatius tot de zogenaamde BES-eilanden. Het eiland was eerst onderdeel van de Nederlandse Antillen, maar sinds 2010 is het een bijzondere gemeente van Nederland. Op Bonaire wonen 16.541 mensen en de hoofdstad van het eiland is Kralendijk. De naam van de hoofdstad is afgeleid van al het koraal dat te vinden is in de zee bij de stad. Bonaire is een zeer populaire vakantiebestemming. Tijdens een vakantie op Bonaire heb je gegarandeerd mooi weer, de mensen zijn er ontzettend vriendelijk en je kunt genieten van heerlijk eten. We vertellen je graag meer over een vakantie naar Bonaire.

Klimaat Bonaire

Eén van de vele redenen voor een vakantie op Bonaire is het heerlijke klimaat van het eiland. Het eiland Bonaire kent een tropisch klimaat. Het hele jaar is het gemiddeld zo’n 30°C. ’s Avonds koelt het af tot ongeveer 24°C. Bij het klimaat op Bonaire denk je waarschijnlijk alleen maar aan zon, maar op het eiland kan het zeker ook regenen. De meeste regen valt in de maanden oktober, november en december. Wees niet bang, de meeste regen valt ’s avonds. Overdag schijnt de meeste dagen volop de zon.

BESTE REISPERIODE

De beste reisperiode voor een vakantie naar Bonaire zijn de maanden januari, februari en maart. De zon schijnt veel, maar is niet al te fel. Deze maanden heb je weinig tot geen last van regen. De zomermaanden juli en augustus is het erg heet op het eiland. Ga je toch graag in het hoogseizoen op vakantie naar Bonaire, neem dan altijd voldoende zonnebrand mee. De zon is deze maanden erg fel!

Bonaire strandRecreatie op Bonaire

Een vakantie op Bonaire is vooral onder de watersport- en natuurliefhebbers erg populair. De witte stranden en het heldere water met gekleurde vissen en koraalriffen zorgen er voor dat duiken en snorkelen erg populair is, maar ook kite- en windsurfen behoren tot de watersporten die op Bonaire veel worden uitgeoefend. Doordat Bonaire een tropisch savanne klimaat heeft, is het er altijd warm en is eigenlijk iedere maand goed voor een vakantie.

Flora en fauna op Bonaire

Naast de vele mogelijkheden voor watersport, is een vakantie op Bonaire dus ook voor de natuurliefhebber erg populair. Het eiland staat natuurlijk bekend om de flamingo’s, maar ook papegaaien en parkieten in de meest mooiste kleuren kunnen worden bewonderd. Daarnaast zijn ook vele soorten planten te vinden op het eiland.

Sluit Menu